Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin er en fantastisk ressurs som verdens største digitale og elektroniske valuta. En elektronisk valuta er egentlig ikke noe mer enn en valuta som kun finnes i elektronisk eller digital form. Det betyr at du ikke kan skrive ut pengene ei heller gå til en minibank å få en neve Bitcoin derifra. Det finnes steder hvor du kan få å ta ut dine Bitcoin i form av en annen valuta, men disse maskinene er jo egentlig ikke Bitcoin minibanker men de bør heller kalles vekslingsmaskiner. Når du går til en maskin og bruker Bitcoin fra din telefon eller lommebok for å motta en annen valuta gjør du egentlig akkurat det samme som du gjør på vekslingsautomater på flyplasser og andre steder. Du kjøper valuta med en annen valuta.

Bitcoin som betalingsmiddel
Den viktigste måten en valuta kan lykkes er at du kan bruke den til noe som helst. Når du bruker en valuta til noe som helst så må du kunne kjøpe noe for den. Hva du kjøper spiller egentlig ikke så stor rolle, men du må i hvert fall kunne kjøpe penger. Du kan kanskje kjøpe en kaffe eller flybilletter, som i teorien betyr at du bruker den til å kjøpe penger. Det interessante her er om du som kjøper gir Bitcoin til noen andre eller om Bitcoinen blir vekslet til dagens kurs over til en annen valuta som dollar eller norske kroner.

Når du kjøper noe så er det viktig at du kan bruke den på fysiske steder. Tenk deg at du går i butikken og handler og kan bruke litt fra din Bitcoin beholdning. Det er ganske artig. Flere og flere butikker har kastet seg på denne trenden om å tilrettelegge for bruk av Bitcoin his dem. Subway er en kjede som lar deg betale med Bitcoin. Kmart er en annen kjede som også lar deg som kjøper komme inn i butikken og handle med Bitcoin. Microsoft og Expedia er eksempler på andre som ikke har noe problem med å la sine kunder handle med Bitcoin. Når det skjer er det vanligvis en handel som gjøres til en kurs mellom Bitcoin og dollar. Det vil være krevende å justere alle prisene til Bitcoin hvert eneste minutt. En valuta må være fast.

Husk ved Bitcoin kjøp
Når du kjøper deg Bitcoin må du huske på at det koster penger å kjøpe Bitcoin. Det som det koster å kjøpe en Bitcoin nå kan endre seg ganske drastisk om 10 minutter. Du må derfor være helt sikker på at du gjerne vil bruke pengene på dette og at du kan miste pengene om du ikke gjør gode kjøp på rett tidspunkt. Når du kjøper en Bitcoin må du følge med på hva som skjer rundt deg og tenke etter om du vil kjøpe og sitte en stund eller om du vil kjøpe og heller vente ganske lenge. Det kan være ganske krevende å vite hva du skal gjøre når.