Lån og hus

Er du interessert i å kjøpe ditt sted å bo? De fleste i Norge ønsker å eie sitt egent sted. Det er ikke så vanlig å leie i Norge som det er i det fleste andre land. Når det er sagt betyr det ikke at folk ikke leier i Norge, men heller at folk leier mindre. Den norske stat har et system som gjør at det er veldig gunstig å eie hus eller leilighet. Du får lave renter og du får muligheten til å betale mindre i skatt. Det er veldig liten eiendomsskatt og det er veldig lave kostnader ved kjøp og salg av eiendom.

Det beste med å eie sitt egent sted er at du kan gjøre hva du vil med stedet. Du kan lage en ny trapp ute eller inne uten og spørre noen som helst. Du kan også rive ting og du kan utbedre ting uten å sjekke med noen. Når du leier kan du også utbedre ting, men det er ofte slik at du må gjøre det for egen lomme. Det er fort kjedelig og tungvint. Når du leier og betaler for å pusse opp så blir det fint for nestemann som leier der. Slik trenger vi jo ikke at det skal være.

Hage

Et hus er ikke komplett uten en hage. Mange liker ikke store hager fordi det er mye jobb. En hage er noe som er veldig pent å sitte i og samtidig et veldig bra sted for barn og andre å leke i. Har du en hund må du nesten ha en hage slik at hunden kan løpe rundt. Har du barn som liker å spille fotball er det mye bedre at de spiller fotball ute enn at de spiller fotball inne. På denne måten slipper du ødelagte ting og andre problemer inne i stua. Hager gir frist luft og hjelper til med å holde naturen grønn og fin. Liker du også å rydde i hagen er det mye som kan gjøres ved at du nettopp er i hagen for å gjøre det penere.

Lån

Når du kjøper et hus må du ta opp et lån. Det er veldig få personer som har nok penger til å kjøpe et hus uten å låne en krone. Folk flest er ikke en av disse. Når du kjøper et hus må du derfor ta opp et huslån. Har du lyst til å gjøre noe inne i huset må du vanligvis få penger til det fra et annet sted. Det er jo ikke noe problem.

Liker du en skikkelig fin hage, men har ingen penger til å lage drømmehagen med fiskedam og annet kan du låne penger fra en bank som låner penger til folk som har lyst til å gjøre akkurat det de har lyst til med pengene. Er en fiskedam et slikt ønske er kredittkortet et sted å starte, samt forbrukslånet et annet. Velg det som passer deg best.